top of page
חיפוש

תחשוב חיובי.. תחשבי חיובי, סתם עוד קלישאה?

עודכן: 6 ביוני 2023




כמה פעמים שמעתם או אמרו לכם:

"הכל לטובה, תחשוב חיובי".

"אל תחשוב ככה, מחשבה יוצרת מציאות".

"תחשוב טוב יהיה טוב".

"תהיה חיובי, תחשוב חיובי!"


נכון שהרבה?!


עדיין יש אנשים כאלה שיגיבו לכך ויגידו:

"שטויות..עוד קלישאה", "לא מאמין באנרגיה!", "אתה והרוחניות שלך" או/ו שזה פשוט יעבור לידם..


אז זהו שהדבר המדהים הוא זה שזה כבר ממש לא עוד משהו שיכול להיתפס רק כרוחני, אנרגטי וכו', אלא מדעי! לאחרונה גדלים המחקרים אשר מוכיחים שחשיבה חיובית מטיבה עם הבריאות הפיסית ומשפיעה על מערכות הגוף.מחקרים רבים הוכיחו שיפור של מערכת החיסון, בריאות הלב, איזון לחץ דם ועידוד פעילות תקינה של המוח.


כשאנחנו חושבים מחשבות חיוביות המערכת הפרא סימפתטית בגופנו דומיננטית יותר ולוקחת פיקוד, היא מנהלת את המערכות שמתעסקות בתחזוקת הגוף. המצב בגוף הוא מצב של הזנה, בניה, מנוחה, רביה, למידה וחיזוק. מערכת העיכול פנויה לתהליכי עיכול, פירוק וספיגה של המזון, ישנה הפרשה תקינה של הורמונים, התחדשות תאים ועוד. הגוף במצב של איזון, שיקום, ניקוי וסילוק רעלים והאנרגיה והדם מתפזרים בגוף בצורה הרמונית.


כשאנחנו חושבים מחשבות שליליות, הן מפעילות את המערכת הסימפתטית שאחראית לתפקודי הגוף בשעת לחץ. המצב הכללי בגוף הוא מצב של "הילחם או ברח", הגוף מכוון למצב של פירוק לצורך הפקת אנרגיה מיידית, המצב הסימפתטי הוא מצב של צבירת רעלים, מצב דלקתי ורב האנרגיה מופנית לשרירים. הורמוני סטרס מופרשים כגון: אדרנלין, קורטיזול וקצב פעימות הלב עולה.


כשאנחנו בסטרס כרוני וחיים לאורך זמן עם מחשבות טורדניות, אנחנו עלולים לסבול למעשה משחיקה, מצב אשר פוגע במערכת הפרא סימפתטית אשר אחראית לבריאותנו. כל מערכות הגוף שלנו סובלות, ישנה ירידה בתפקוד החיסוני, עידוד היווצרות מחלות כרוניות, רמת הכולסטרול עולה, הסיכוי למחלות כלי דם ולב עולה, בעיות במערכת העיכול, פגיעה במערכת העצבים עד ירידה בתפקוד הקוגניטיבי ובזכרון ואף גורם להזדקנות מואצת.


כלומר מחשבות חיוביות לא רק שגורמות לנו להיות במצב רוח טוב ורווחה, מצב שמאפשר לנו לבצע בחירות טובות יותר בקשר לבריאות שלנו אלא משפיעות לטובה על בריאותנו גם בשל מנגנונים ביולוגים!


"תחשוב טוב יהיה טוב" מההיבט המדעי מעודד ומשמח. המדע ממשיך להוסיף משקל לחשיבות ולהשפעה הטובה של חשיבה חיובית.


נמצא שרק בעזרת חשיבה חיובית לגבי הזדקנות וגישה לגבי הגיל העלה את הסיכויים לחיים ארוכים יותר ואף האט את קצב ההזדקנות!


מחקר שנערך באוניברסיטת אלינוי מצא כי מבוגרים שהיו אופטימים יותר היו בעלי סיכוי גבוה יותר לבריאות הלב וכלי דם ויותר שיפרו את רמות הכולסטרול והסוכר בדם


מחקר נוסף הראה את יעילות החשיבה האופטימית ומעוררת המוטיבציה בצורה מקסימה, מחקר על קבוצה של חדרניות. חילקו אותם לשתי קבוצות, לקבוצה אחת בלבד נאמר שהפעילות הגופנית שהן עושות בתור חדרניות בהחלט מספיקה בתור הפעילות הגופנית המומלצת לאורח חיים פעיל. כעבור חודש אותה קבוצה ירדה במשקל ובהיקפים אף על פי שאותן חדרניות לא שינו דבר באורח חייהן.


כדאי מאוד שנשים לב לאופי המחשבות שלנו, מחשבות ניתן לנהל, לשנות, לבחור ועומדים לרשותנו כלים רבים שיכולים לעזור בנושא.

לעוד מידע בנושא ולכל שאלה אתם מוזמנים לכתוב לי

בבריאות ויופי,

מיכל

 
 
 

Comentários


יופי הוליסטי - נטורופתיה ורפואה סינית

מדספייס MedSpace | רשת מרפאות מומחים
החומה 14, 
ראשון לציון

טלפון: 054-7775017
מייל: michalgershon1@gmail.com
© 2023| כל הזכויות שמורות למיכל גרשון רצבי
bottom of page