top of page
חיפוש

פוסט משנה (אורח) חיים!




מכיוונים שונים מעבירים לנו את המסר שעל מנת למנוע ולטפל בהשמנה אנחנו צריכים לשים לב לנושא הקלוריות וההשלכות לכך יצרו מצב בו נושא ספירת הקלוריות הוא מה שחשוב, מה שקובע. הדבר גרם לכך ש:


- עבור הרבה מאוד אנשים ספירת קלוריות היא חלק בלתי נפרד מהיומיום.

- עבור רבים בעיקר אצל נשים ספירת קלוריות הפכה לאובססיבית.

- אצל רבים ספירת קלוריות הפכה לאוטומאטית.

- את חלק מהאנשים ספירת קלוריות מנהלת, לעיתים שולטת.

- יש הפוחדים מקלוריות, יש שנמנעים מהן.


ועוד ועוד.


בהנאה רבה אני חולקת איתכם את המידע החשוב הזה שבכלל לא חדש והוא שספירת קלוריות לא רלוונטית כשבעצם לא כל הקלוריות שוות ויש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על הספירה המיותרת הזו ועל תוצאה פוטנציאלית של השמנה.


מה זה אומר שלא כל הקלוריות שוות?


הדבר אומר שלא כל קלוריה בהכרח תגרום לנו להשמנה אך ורק מעצם היותה קלוריה ובמילים פשוטות לא לכל הקלוריות יש את אותה יכולת לגרום לנו להשמנה.


האמת היא שלאיכות המזון יש השפעה מכריעה על מצב בריאותנו..


התאים שלנו פשוט מגיבים למזון מסויים שנכנס לנו לגוף לא רק לפי מספרן של הקלוריות המצויות בו אלא באופן ספציפי להרכב הקלוריות ולרכיבים התזונתיים שבהן.


חשוב להבין שהעניין העיקרי במזון שנכנס לנו לגוף הוא מה הגוף שלנו עושה איתו!


לא כל מה שנכנס מתעכל, לא כל מה שנכנס נספג, לא כל מה שנכנס משמין, יש מזון שהגוף משתמש בו ויש מזון שהגוף אוגר אותו – חומר למחשבה.


חשוב להפנים!


לשני מזונות מסויימים עם אותו ערך קלורי בדיוק יכולה להיות השפעה מטבולית בגוף שונה לחלוטין אחת מהשניה!


כריך מלחם לבן עם שוקולד יגרום לעליה חדה ברמת הסוכר בדם, זו התוביל להפרשה מרובה של אינסולין שהינו הורמון אגירה אשר יאותת לגוף שלנו לאגור במהרה כמה שיותר מאותן קלוריות שבכריך בעוד שבמזון אחר כגון חתיכת פילה דג עם אותו מספר קלוריות שבכריך הסרט יהיה שונה לחלוטין!


כאשר נאכל חתיכת דג, זהו מזון שלא יגרור אחריו קפיצה חדה ברמות הסוכר בדם וכיוצא בזה גם לא תופרש כמות גדולה של אינסולין, הגוף לא יקבל איתותים של כדאי לאגור את הקלוריות ולהשמין אלא ישתמש בהן לצרכיו הרבים והמגוונים.


איכות המזון חשובה ומכריעה הרבה יותר ולכן אפילו השוואה בין פרוסת לחם לבן קל בעלת 40 קלוריות בלבד לבין פרוסת לחם מלא שלם בעל 75 קלוריות לפרוסה תהיה כזו שהלחם המלא עדיף ללא ספק.

הגוף יגיב אליו בצורה טובה יותר וכזו שפחות מעודדת השמנה! וזאת מבלי להיכנס לנושא הרעלים שבדרך כלל נמצאים בלחם הלבן התעשייתי שקונים בסופר כגון חומרים משמרים, מתחלבים וכו' אשר תורמים לאגירת רעלים בתאי השומן, מקשים על הגוף לעשות ביעילות את מה שהוא יודע לעשות יפה מאוד כל עוד לא מפריעים לו ובכך מעודדים השמנה ומחלות כרוניות שונות.


דבר נוסף שכדאי להעלות על הפרק בנושא הזה זה שמזונות טבעיים ובריאים מגיעים אלינו עם מתנה של סיבים תזונתיים בתוכם שגופנו לא סופג ומי שאוכל, נהנה מהם ומזין את עצמו הם החיידקים המופלאים ששוכנים בגופנו, כלומר חלק מהקלוריות "עוברות" אליהם.


בנוסף, לאחר אכילת מזון ישנה עליה בפעילות המטבולית לצורך תהליכי פירוק, בניה וספיגה של אותו מזון וחלק מסויים מהקלוריות שבמזון נשרף והוא אינו נספג בגוף לעומת קלוריות פשוטות שנכנסות ונספגות להן בגופנו בקלות רבה ובמהירות ללא כל השקעת מאמץ מיוחדת של הגוף.


וכל זה כיום כבר מגובה מחקרית! הוכח בשטח ונצפה במחקרים ובהמון מקרים שטופלו.


אני בעצמי עשיתי ניסוי על עצמי בכמה אופנים ומספר פעמים בנושא זה ונוכחתי לגלות שזה בכלל לא עניין של קלוריות.


וכשלא סופרים אותן זוכים בשני אוצרות: זמן ושקט מנטלי 😊

ואז מתחיל עוד קסם.. חוזרים ללמוד לאכול מתוך הקשבה פנימית.

אם אתם סופרים קלוריות, רוצים להפסיק ולא יודעים איך צרו קשר


בבריאות ויופי,

מיכל.

 
 
 

Comments


יופי הוליסטי - נטורופתיה ורפואה סינית

מדספייס MedSpace | רשת מרפאות מומחים
החומה 14, 
ראשון לציון

טלפון: 054-7775017
מייל: michalgershon1@gmail.com
© 2023| כל הזכויות שמורות למיכל גרשון רצבי
bottom of page