עד כמה אתם מרוצים מעצמכם?
- michalgershon1
- 12 בספט׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 27 באוג׳ 2022
קורה לכם שהייתם באינספור טיפולי יופי, שאתם מטפחים את עצמכם, שואפים למשקל הרצוי ובכל זאת מרגישים שמשהו חסר?
תחושות חוסר אונים, בלבול, תסכול, חוסר סיפוק, ייאוש, הם רק חלק מהתחושות שאתם יכולים לחוות כאשר ישנו פער אצלכם בין הרצוי למצוי, כאשר אתם מרגישים חוסר אהבה עצמית וחוסר אהבה לדרך שלכם.
שני הדברים הראשונים שיכולים ליצור נקודת מפנה הם:
1. שינוי במיקוד שלכם
2. קבלה עצמית
על שני אלה הרחבתי בהמשך ותוכלו לדעת כיצד הם יכולים לשנות משמעותית את ההרגשה והתוצאות שלכם.
היכן המיקוד שלכם?
למיקוד יש השפעה משמעותית על התוצאות שלנו בכל תחום.

ישנם מספר מיקודים במקומות מסויימים שאנו יכולים לאמץ כדי להשיג תוצאות טובות וחיוביות וליצור לעצמנו דימוי גוף בריא בצורה הטובה ביותר:
מיקוד בצד החיובי. יצור מחשבות חיוביות, רגשות של שמחה ושלווה, פעולות מקדמות ותורמות אשר מזינות אופטימיות, נחישות, מוטיבציה וכדומה. מאידך, מיקוד בצד השלילי יניב מחשבות שליליות, רגשות כגון: עצב, פחד, כעס וכ"ו, מה שמשפיע באופן ישיר על הפעולות והתוצאות שלנו.
מיקוד בדרך עצמה, בתהליך. דרך שתורגש כמהנה, מזינה, כזו שמלווה בתחושות נהדרות, תהיה דרך שיהיה קל להתמיד בה ולהפוך אותה לאורח חיים, תהיה דרך מוצלחת מאוזנת ומאזנת, מה גם תוביל לתוצאות יציבות לטווח ארוך.
מיקוד במטרה שתוגדר באופן שיקדם אתכם. דוגמה: אם ישנה התמודדות עם עלייה במשקל ונושא זה מאתגר מספיק ברמה שפוגע בביטחון ובדימוי הגוף, מיקוד בלהרזות כהגדרה יתכן ויהיה לא הכי מדויק ונכון, יתכן ויגרום לתסכול בטווח הקצר או הארוך, תוצאות שלא יחזיקו מעמד ואף יצירת כשלונות שיעצימו את התסכול ויפגעו עוד יותר בדימוי הגוף. הגדרת מטרה ראויה יותר לנושא זה תהיה מיקוד בלהרגיש טוב. הסיבה לכל הפעולות שנעשה משתנה. מיקוד שכזה מלכתחילה יוצר נקודת מוצא טובה יותר, פחות מאיימת ומהנה יותר, מוביל לבחירות מושכלות, לתוצאות מעודדות שבדר"כ גם מחזיקות לטווח הארוך, מניבות הצלחות ומייצרות דימוי גוף בריא וחדש. אם כך שימו לב למיקוד בהגדרה תומכת שתקדם אתכם.
מיקוד בקבלה עצמית (כאשר מדובר במטרה של יצירה ושמירה של דימוי גוף בריא, דגש ותשומת לב רבה ניתנים למיקוד זה, הוא יעצים את דימוי הגוף שלכם כאן ועכשיו והכרחי ליישם ולהרגיש אותו).

נקודת הפתיחה והסיום, כולל כל הנקודות שבאמצע, היא אהבה. כאשר אנו מביטים בעצמנו כל יום דרך משקפת האהבה, קל יותר להיות במקום של קבלה ואנו מסוגלים להזדהות ולהרגיש את איכויות הנשמה היפות ולהכיר מקרוב את האני הבלתי מוגבל שמעבר לגוף הפיסי. ככל שניתן מקום לשיפוטיות וביקורת בדימוי העצמי שלנו, כך פחות נראה באמת מי אנחנו באמת. שיפוטים שונים עלולים להוביל אותנו להתייחס לא יפה לעצמנו ולפעול בצורה שתפגע בנו. הצהרות יכולות לעזור ולגרום לשינוי חיובי, דוגמאות: - "אני סולחת לעצמי היום על הביקורת העצמית" - "אני אוהבת את מי שאני". ככל שנזדהה עם המהות הפנימית שלנו, כך תיתכן בקלות יותר קבלה, אהבה ונתינה כלפי עצמנו. הקשבה למהות הנשמתית שלנו והזדהות מאפשרת הקשבה לצרכים העמוקים ואמיתיים ומאפשרת לאהוב את עצמנו יותר. קבלה עצמית מנטרלת פחדים וחששות לגבי איך האחר רואה אותנו ומחזקת נאמנות לעצמנו. ללא קבלה עצמית המוח שלנו לעיתים קרובות עורך השוואות אינסופיות עם אחרים ומחזיק באמונות כגון : אני לא מספיק יפה, לא מספיק מצליחה וכ"ו, מה שיוצר דימוי עצמי נמוך הכולל הרבה פעמים דימוי גוף שלילי. אם כך הפוקוס בקבלה עצמית הוא בסיס הכרחי ליצירת דימוי גוף חיובי, אחרת אף פעם כמות טיפולי היופי שתשקיעו בעצמכם, מרדף אחר המשקל האופטימלי וכ"ו, לא ירגישו מספיקים. הזדהות וחיבור עם התדמית שלנו בלבד, במקום עם המהות הפנימית שלנו, תוביל לחוסר סיפוק אינסופי. דבר לא באמת משתנה עד שאתם לא רואים את האני האמיתי שאתם, מהמקום האותנטי הזה יש לטפח את עצמנו מבחינה פיסית, נפשית, מנטלית ורוחנית, דימוי הגוף יתזחק בהתאם ואתם תרגישו טוב יותר בתוך הגוף שלכם. תסמכו על עצמכם.
אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ולספר לי באילו מקומות אתם מתמודדים עם הקשיים המורכבים ביותר ולקבל את עזרתי כולל מספר הצהרות חיוביות המדוייקות ביותר בשבילכם שיעזרו לכם לצעוד במסע לקבלה ואהבה עצמית.
בבריאות ויופי,
מיכל
Comments