top of page
חיפוש

הרבה יותר מסתם חיידקים!

עודכן: 6 ביוני 2023





אחד הנושאים החמים והמרתקים בשנים האחרונות. מחקרים, ניסויים וגילויים בנוגע להבנת תפקידם המכריע של חיידקי המעי על כל היבט בבריאותנו הגופנית והנפשית.


1-2 קילוגרמים של חיידקים ממשקל הגוף "גרים" לנו במעיים, ממש כמו שבט ענק של מומינים! יש שם אלפי סוגים של יצורים שונים לחלוטין זה מזה כמו חיידקים, פטריות ווירוסים, תוסיפו את כל מה שכל אלה אוכלים ומייצרים כלומר תוצרי המטבוליזם שלהם, כל מה שאנחנו אוכלים.. חגיגה שלמה שם!


חיידקי המעי ידועים בכך שהם מסייעים בתפקוד מערכת העיכול אבל ממש לא רק! בנוסף לתפקיד המיקרוביום בספיגת חומרים ותזונה, יש לו תפקיד מכריע ומיידי בתפקוד מערכת החיסון.


70% מתאי מערכת החיסון נמצאים במעי רוב הזמן, מצידה השני של שכבת תאים שנקראת "אפיתל המעי". כאשר חדירות המעי נפגעת, חומרים שלא אמורים היו לצאת מהמעי ״דולפים״ החוצה, תופעה שנקראת ״מעי דליף״, שם הם פוגשים את מערכת החיסון אשר מגיבה למפגש עם הגורם הזר, יוצאת למלחמה ויוצרת דלקת.


חיידקי המעי אמנם יושבים במעיים, אך יש להם תפקיד מכריע בבריאות המוח, תפקודו ופעילותו. הם משפיעים עליו באופן ישיר ומשנים את פעילותו.


מה שאנחנו אוכלים משפיע ישירות על הרכב המיקרוביום שלנו והמיקרוביום שלנו מייצר מגוון חומרים בעלי השפעה ישירה לחלוטין על התפקוד המוחי שלנו, כלומר מה שאנחנו אוכלים משפיע על אופי התקשורת של הנוירונים שלנו זה עם זה לכן יש לחיידקי המעי תפקיד מכריע בבריאות המוח ופעילותו.


מה שאנחנו אוכלים משפיע באופן ישיר גם על מצבנו הנפשי, מצבי דיכאון, חרדות, הפרעות קשב וריכוז, פרקינסון, אלצהיימר, אוטיזם ואפילפסיה.


לא מעט חוקרים מכנים את המיקרוביום, האונה השלישית של המוח.


מחקרים הראו שככל שמגוון החיידקים גדול יותר, כך עולים הביצועים הקוגניטיביים!


בנוסף לחיידקי המעי יש השפעה על מצבי הרוח שלנו, הם קשורים בהשמנת יתר, יש להם השפעה על התיאבון שלנו ואף על התשוקות שלנו למזונות מסויימים!


הרכב חיידקי המעי מקושר לא רק להשמנת יתר אלא להרבה מהמחלות הכרוניות הגדולות של העידן המודרני כגון: סכרת, סרטן, מחלות לב ועוד.


מחקרים מראים על תפקידם של חיידקי המעיים בתהליך ההזדקנות ועל היכולת שלנו להאט את התהליך דרך השפעה על אוכלוסיית החיידקים - תפקוד המעי שלנו משפיע מאוד על קצב ההזדקנות שלנו!


בנוסף, ניסויים שנערכו הוכיחו שהחיידקים שאנחנו מאחסנים יכולים להפוך את עורנו לחלק יותר ואת השיער שלנו למבריק ואף משפיעים על ריח גופנו.


שורה תחתונה, ממש כדאי לנו ליצור בתוכנו אוכלוסיית חיידקים טובה ומגוונת, כזאת שתתרום לנו לבריאות פיסית, נפשית, מנטלית וליופי חיצוני!


איך אנחנו עושים את זה?


להימנע מאנטיביוטיקה כמה שאפשר, היא כל כך טובה בלפגוע באיזון החיידקים במעי.

נטילה של תוסף פרוביוטיקה או/ו צריכה של פרוביוטיקה טבעית כגון: יוגורט (איכותי, ללא סוכר ורצוי אורגני), כרוב חמוץ וכ"ו.

צריכה של פרה ביוטיקה, אלו מאכלים שמזינים את החיידקים, מזונות שמאכילים אותם ושבעזרתם ניתן לכוון את הרכב קהילת החיידקים.

אחד הדברים שהחיידקים הכי ״אוהבים לאכול״ זה סיבים, שנמצאים רק בעולם הצומח.

כך שכדאי להעשיר את התזונה בירקות ופירות (רצוי אורגנים, חומרי הדברה וכימיקלים אינם רצויים בשום מקום בגוף), דגנים מלאים וקטניות.

להמעיט בסוכר וקמח לבן, עודף סוכר לא טוב לחיידקים ולא לשום תא ואיבר אחר בגוף.


להימנע ממזון מעובד, ג'אנק פוד, ממתיקים מלאכותיים ושמנים מעובדים כגון שמן קנולה, תירס, סויה, כל אלה פשוט לא מטפחים אוכלוסיה טובה של חיידקים ולא טובים להם.

תזונה איכותית, מים נקיים, ספורט, שינה טובה והחיידקים הטובים יברכו אתכם.

לסיכום, החיידקים הטובים עושים למעננו כל כך הרבה! עושים לנו את החיים קלים יותר שפשוט משתלם לנו לתת להם את מה שהם אוהבים.


כמו בחיים, סביבה תומכת.. חשוב לא?! לא חדש לנו..

בבריאות ויופי,

מיכל

Kommentare


יופי הוליסטי - נטורופתיה ורפואה סינית

מדספייס MedSpace | רשת מרפאות מומחים
החומה 14, 
ראשון לציון

טלפון: 054-7775017
מייל: michalgershon1@gmail.com
© 2023| כל הזכויות שמורות למיכל גרשון רצבי
bottom of page